RADNIČKA ČITAONICA

PROLETERI SVIH ZEMALJA - UJEDINITE SE!

06.09.2008.

KS - Ko su glavni inspiratori agresije na Južnu Osetiju?

 

PREDSEDNIŠTVO CENTRALNOG KOMITETA KOMUNISTA SRBIJE  

 

KO SU GLAVNI INSPIRATORI AGRESIJE NA JUŽNU OSETIJU ?

 

Povodom oružane agresije na Južnu Osetiju, Predsedništvo CK KS nema ambicija a ni mogućnosti da analizira istorijske, etničke, političke, ekonomske i druge aspekte razvoja događaja u predsovjetskom, sovjetskom i postsovjetskom periodu Kavkaskog regiona, Južne Osetije kao dela Republike Gruzije u okviru SSSR-a, a zatim kao samostalne oblasti sa atributima države bez međunarodnog priznanja. Naša je namera da kratko, stavljajući najnovije događaje u Južnoj Osetiji i Gruziji u širi globalni kontekst i praveći paralelu sa tragičnim događajima vezanim za razbijanje SFRJ, kao i sa drugim kriznim žarištima širom sveta, prepoznamo glavne aktere i inspiratore tih događaja, kao i da iznesemo svoje principijelne političke stavove u vezi sa tom. Jedan od najupečatljivijih nagoveštaja tragičnih događaja u Južnoj Osetiji i Gruziji svakako predstavlja i sarkastična izjava Predsednika SAD gospodina Džordža Buša, koju je dao pre nekoliko meseci kada se pripremao za odlazak na sastanak NATO PAKTA u Lisabon. Gospodin Buš je tada, pored ostalog, izjavio kako Rusija ne treba da se plaši približavanja NATO svojim granicama, jer se na taj način Rusiji približava demokratija ?! Imajući u vidu sva negativna iskustva iz prošlosti i sadašnjosti, iz kojih se jasno vidi kojim metodama SAD i vodeće zemlje Zapadne Evrope, preko marionetskih režima instaliranih širom sveta, “demokratizuju” čovečanstvo, (Koreja, Vijetnam, Avganistan, Irak, razbijanje SFRJ, bombardovanje SRJ osiromašenim uranijumom i otimanje delova teritorije Srbije, ekonomska blokada, državni udari u Latinskoj Americi i širom sveta, zatim plišane, narandžaste i razne druge vrste revolucija (čitaj kontrarevolucija).....itd., nije teško zaključiti ko su glavni inspiratori zla koje danas preživljavaju građani Južne Osetije i Gruzije. Kada čovek sve to ima u vidu spontano um se nameđe pitanje: Kojim sredstvima je gospodin Buš naumio da, preko NATO PAKRA i marionetskih režima, demokratizuje” Rusiju ? Hoće li to biti klasične bombe, bombe punjene osiromašenim uranijumom ili prave atomske bombe ? Zato, držeći se one narodne,: Sačuvaj nas Bože demokratizaciječovečanstva metodama SAD !

 

    Služeći se raznim vrstama pritisaka, primenom vojne sile i koristeći samo negativna istorijska nasleđa u odnosima među narodima u pojedinim delovima sveta (na teritoriji bivšeg SSSR-a, Jugoslavije, Bliskog istoka, Latinske Amerike itd.)  imperijalističke sile, politikom globalizacije, tranzicije i pljačkaške privatizacije, sprovode svoje porobljivačke planove, pri čemu su najviše na udaru mali i nerazvijeni, među koje spadaju Južna Osetija, Gruzija, Srbija i mnoga druga krizna žarišta u svetu. Danas nas svetska pa i neka domaća sredstva informisanja, preko svojih “nepristrasnih” političkih analitačara, zasipaju dobro zakamufliranim dezinformacijama preko kojih se pokušava Rusija optužiti za agresiju, iako je neoboriva činjenica da je upravo marionetski režim Gruzije, po nalogu svojih NATO gospodara, započeo oružane akcije na Južnu Osetiju. Danas slušamo razne analitičare koji, praveći paralelu,  ukazuju na sličnost između Kosova i Južne Osetije. Nema tu nikakve sličnosti gledano po istorijskim i etničkim principima, već se radi o identičnosti po onome što je ključno:prepoznajemo istog inspiratora i glavnog aktera tragičnih događaja na Kosovu i u Južnoj osetiji u liku SAD, NATO i nekoliko vodećih zemalja Zapadne Evrope. Zato, narastajućoj ratnoj opasnosti, slobodoljubivo čovečanstvo mora da se energično suprotsravi udruženim snagama, a ne da pod udarom NATO kao pesnice svetskog imperijalizma stradaju, jedna po jedna, male i nerazvijene zemlje.

 

   Beograd, 20. Avgusta 2008 godine.                           Predsedništvo CK KS  

RADNIČKA ČITAONICA

MOJI LINKOVI

KOMUNIST
STEVAN MIRKOVIĆ - POVRATAK LOPUŽA

KO SU GLAVNI ISPIRATORI AGRESIJE NA JUŽNU OSETIJU?

SISTEM JE TRUO

JOSIP BROZ TITO
MI NE SMIJEMO DOZVOLITI...

KLASNA PODLOGA NACIZMA

JUGOSLAVIJA OSTAJE VJERNA PRINCIPIMA SOCIJALIZMA

PLOD NAŠE REVOLUCIJE


Mi smo more krvi prolili za Bratstvo i Jedinstvo naših naroda. E nećemo nikome dozvoliti da nam dira ili da nam ruje iznutra, da se ruši to Bratstvo i Jedinstvo


NKPS
Image Hosted by ImageShack.us

MOJI FAVORITI
GORNJA PUHARSKA
JEDI AJVAR I ČITAJ NAŠE PESME
Barcelona Dream Team™
...Now it's time for you and me...
BLOG IBRAHIMA SPAHIĆA
~ ~
Zajedno sami.
Nasa istorija u djelima
Emo_Girl :)
Zadaca Iz Fizike
>>Raaja iz kolonije
AVRILCH5
WWE Historija
Politika iz nekog drugog ugla
Dva neobicna Srbina
DjoleArt
JOSIP BROZ ''TITO''
više...

BROJAČ POSJETA
10007

Powered by Blogger.ba